8 Haziran 2010 Salı

SİNESPOR

Geçmişten günümüze spor konulu filmlere sinema sektörünün ilgisi büyük olmuştur. Bu ilgi değişik spor dalarına dağılmış durumdadır. Amerikan menşei filmler genelde Basebol, Basketbol, Amerikan Futbolu gibi Birleşik Devletlere has spor dallarına ağırlık vermektedir. İngiltere başta olmak üzere dünyanın geri kalanı ise Futbol konulu filmler öne çıkmaktadır.
Bu yazıyla beraber iki haftada bir olmak üzere Sinespor başlığı altında beyazperde de yer alan spor konulu filmleri sizlerle paylaşacağım.Semi – Pro

Tür: Komedi, Spor
Gösterim Tarihi: 2008
Yönetmen: Kent Alterman
Senaryo: Scot Armstrong
Yapım: 2008, ABD, 90 dak.
Oyuncular: Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney
Bu hafta paylaşmaya başlayacağım ilk film 2008 yapımı Semi – Pro. Başrollerini Will Ferrell, Woody Harrelson ve André Benjamin paylaştığı film ABA (American Basketball Association) de bulunan bir takımın yaşam mücadelesini anlatmaktadır.Takvimler 1976’yı göstermektedir. ABA liginde göze hoş gelen tempolu bir basketbol oynanmaktadır. NBA den farklı olarak o yıllarda üç sayılık çizgisini kullanan ABA ligi son sezonunu yaşamaktadır. Sezon sonunda NBA ile birleşme kararı alınmıştır. Bu birleşme sırasında diğer takımlara nazaran daha güçlü olan 4 takım NBA de oynamaya devam ederken diğerleri lav edilecektir.
Bu ligde mücadele eden Flint Michigan Tropics de lav edilecek takımlar arasındaydı. Flint Michigan Tropics’in sahibi, koçu, oyuncusu ve organizatörlüğü Jackie Moon (Will Ferrell) bu durumdan rahatsızdır. Kendisine ait olan “Love Me Sexy” parçasıyla ufak bir servet edinmiş olan Jackie, parasının tümüyle Flint Michigan Tropics takımını satın almıştır. Takımını kurtarmak isteyen Jackie ilk olarak Boston Celtics de şampiyonluk yaşamış oyun kurucu Ed Monix’i (Woody Harrelson) takıma katmıştır. Monix kendi içinde sorunları olmakla beraber Basketbolu çok iyi bilmektedir. Alt sıralardan kurtulup ilk dört de gire bilmek için daha sıkı çalışılması gerektiğini ve Jackie’nin koçluğunun bunu sağlayamayacağını bilmektedir. Takımı ve Jackie’i ikna etme sürecinde fazla zorlanmayan Monix resmi olmasa da takımın koçu olmuştur. Artık vakit çok çalışmak ve sezonu ilk dörtte bitirmektir. Bu arada takımda oynayan oyunculardan Clarence Coffee Black’in (Andre Benjamin) NBA hayalleri kurmakta ve bir yol ayrımına doğru gitmektedir.Vasatın üstünde olan film, komedi ile sporu aynı potada eritmeyi başarmış. Seyrederken en çok keyif aldığım reklam arası kavga sahnesi seyre değer. Genel olarak izleyenleri güldürmeyi başaran film özellikle Basketbol severler için izlenilmesi gereken bir film. Basketbol meraklısı olmayanlar için ise kaçırılmayacak bir film değil ama bir cumartesi akşamı kafanızı dağıtmak için DVD oynatıcınıza koyup keyifle izleyebilirsiniz. Ayrıca 70’lerin giyim ve hayat tarzının da bizlere sunulduğu ve dönemin rengârenkliliğini bizlere tekrar hatırlatmaktır film. Flint Michigan Tropics takımı hayalli bir takın olmasına karşın internette formalarını satan bir internet sitesi de buldum. http://www.flinttropicsshirts.com/

Sonuç olarak spor filmleri özellikle Basketbol konulu olanları sevenler için eğlenceli birkaç saat geçireceğiniz bir film.

İyi seyirler…

Detaylı bilgi: http://www.imdb.com/title/tt0839980/

1 yorum:

  1. Şu filmi cidden izlesem iyi olacak :) Will ve Woody varsa filmin havası başka oluyor zaten.

    YanıtlaSil