11 Haziran 2010 Cuma

Lakers 2 - Boston 2 (Seriye denge geldi.)


Bu sabah saatlerinde oynanan serinin dördüncü maçında Boston Celtics, Los Angeles Lakers’ ı 96 – 89 yenerek seride durumu 2-2 ye getirmeyi başardı.

Dördüncü maç iki takımında karşılıklı basketleriyle başladı. Boston cephesinde Paul Pierce hücumlarda takımını sürüklemeye başladı ilk çeyrekte. Pierce’ın asistini Nate Robinson üç sayı ile bitirdi ve dengeli geçen ilk çeyrek sonunda Boston 19-16 önde bittirdi.

İkinci çeyrekte ilk çeyrek gibi karşılıklı sayılarla başladı. İkinci çeyreğin ortalarına kadar süren karşılıklı basketlerden sonra Kobe kelimenin tam anlamıyla sazı eline aldı ve farkı Lakers adına 8 sayıya kadar çıkardı. Boston hücumu da cevap vermekte geç kalmadı ve farkın açılmasını engellediler. Bitime iki buçuk dakika kalırken Pierce ve Kobe nin 12 şer sayıyla takımlarının en fazla sayı atan skorerleri oldular. Garnett’ın son saniye basketiyle ilk yarıyı 45 – 42 Lakers’ın üstünlüğüyle girildi.

Boston’un seri boyunca devam eden düşük şut yüzdesiyle üçüncü çeyreğin ilk yarısında da devam etti. Fakat buna rağmen Lakers’ın top kayıpları skorun dengede kalmasını sağladı. Çeyreğin yarısını geçerken skor boardda hareketlenme başladı. Boston uzun bir aradan sonra öne geçti. Böylece maç tekrar karşılıklı sayılarla geçmeye başladı. Kobe, Lakers hücumlarını sırtladı ve üst üste 3 sayılıklarla takımını maça ortak etmeye devam etti. Son çeyreğe Laker’ın 62 – 60 önde girmeyi başardı.

Dördüncü çeyrekte maça Glen Davis damgasını vurmaya başladı. Hücumlarda etkili olmaya başlayan ve takımını sürükleyen Davis cücesinden beklenmeyecek kadar çevik hareketler yaparak maçın temposunun artmasını sağladı. Boston farkı artırmaya başardı çeyreğin ortalarına geldiğimzide. Nate Robinson ve Rasheed Wallace teknik fauller aldılar arka arkaya. Buna rağmen Lakers iki teknik faul atışından da skor bulamadırlar. Rondo maçın sonlarına doğru çaldığı iki top ile maçın gidşini Lakers lehine olmasını engelledi. Son 20 saniyeyle Boston 6 sayı önde girdi. Lakers farkı kapatacak hamleler yapsa da maçın sonucu 96 – 89 Boston’un galibiyetiyle sona erdi.

Paul Pierce (BOS):
19 sayı - 6 ribaund - 5 asist
Kevin Garnett (BOS): 13 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 2 top çalma
Ray Allen (BOS): 12 sayı - 5 ribaund
Kobe Bryant (LAL): 33 sayı - 6 ribaund - 2 asist - 2 top çalma
Pau Gasol (LAL): 21 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 2 blok
Lamar Odom (LAL): 10 sayı - 7 ribaund

İstatistikler: http://www.nba.com/games/20100610/LALBOS




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder