9 Haziran 2010 Çarşamba

Lakers 2–1 Boston


Bu sabaha karşı oynanan serinin üçüncü maçında Los Angeles Lakers deplasman da Boston Celtics’i 91-84 yenerek seride 2-1 öne geçtiler.
Maça hızlı başlayan Boston Kevin Garnett’ın ardı ardına attığı 6 sayıyla maçı bloke edeceği izlenimi verdi. Lakers da Ron Artes bu sırada aldığı iki faulle kenara geçmek zorunda kaldı. Phil Jackson duruma müdahale etmekte gecikmedi ve aldığı moladan sonra Lakers dizginleri eline aldı. İlk çeyreği fast break hücumunun sonunda, Lamar Odom’un basket faulüyle gelen sayılarla Lakers 26-17 önde kapattı.

Lakers ikinci çeyreğe de hız kesmeden girdi. Boston koçu Doc Rivers aldığı molalarla gidişata dur demeye çalıştı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru Boston farkı kapama çabalarını Kobe’nin hücumdaki performansı engel oldu. Böylece Lakers ilk yarı sonunda soyunma odasına 52-40 önde girmiş oldu. İlk yarı sonunda Lakers da Kobe Braynt 16 sayı, Boston da Kevin Garnett 15 sayıyla oynadılar.
Üçüncü çeyrek iki takım içinde defansif yönleri ağırlık gösterdi. Hücum yönünden etkisiz kalan iki takımdan Boston bir adım öne geçerek farkı eritmeye başladı. Lakers da ise Kobe dışında sayı yükünü sırtlayan olmadı. Üçüncü çeyreği 67-61 Lakers önde kapadı.
Dördüncü çeyrekte Boston bench’i skora katkı yapmaya devam etti ve farkı bir ara 1 sayıya kadar indiler. Kevin Garnett da maç boyunca süren güzel oyununu devam ettirdi. Lakers’ın yıldız oyuncularının durduğu anlarda emektar oyun kurucu Derek Fisher ön plana çıktı ve attığı sayılarla birden Lakers’ı canlandırdı. Takımını sırtlayan Fisher’ın karşısında ise Glen Davids Boston adına sayılar buldu. Derek Fisher’ın maçın bitimine doğru Boston defansının açığını bularak attığı sayı ve faul sonunda maçı koparmayı başardı. Maç sonunda Lakers maçı 91 – 84 kazanarak seride 2-1 öne geçerek ev sahibi avantajını tekrar eline geçirdi.

Derek Fisher (LAL): 16 sayı - 3 ribaunt - 1 asist
Kobe Braynt (LAL): 29 Sayı – 7 ribaunt – 4 asist – 3 blok
Paul Gasol (LAL) : 13 sayı – 10 ribaunt – 4 asist – 2 blok
Kevin Garnett (BOS): 25 sayı - 6 ribaunt - 3 asist
Paul Pierce (BOS): 15 sayı - 2 ribaunt - 2 asist
Ray Allen (BOS): 2 sayı - 4 ribaunt - 2 asist
Rajon Rondo (BOS): 11 sayı - 3 ribaunt - 8 asist - 2 top

İstatistikler: http://www.nba.com/games/20100608/LALBOS/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder