16 Haziran 2010 Çarşamba

Lakers 3 - Boston 3 (Kıran Kırana)


Uzun zamandır NBA de buna benzer bir Final serisi oynanmamıştı. NBA Final serisinin bu zamana kadar ki genel eğilimi 4 - 2 skoru idir. Bu seri ise bahsettiğim gibi tamamıyla farklı oldu . İki sene önceki seride Boston'un ezici üstünlüğü vardı. Bu sefer dengeler eşit görünüyor.


Bu sabaha karşı oynanan serinin 6 maçında bu sefer sahadan gülerek ayrılan taraf Boston Celtics'i 89-67 yenen Los Angeles Lakers seriyi 3 - 3 'e getirdi. Böylece seri 7. maça uzamış oldu. Karşılaşma Garnett ve Bryant'ın karşılıklı attıkları sayılarla başladı. İlk çeyreğin geneli bu şekilde geçerken takımlar arasındaki sayı farkı artmadı ve iki takımda maçta aralıklarla öne geçtiler. İlk çeyreğin sonlarına doğru Boston pivotu Kendrick Perkins ribaund mücadelesinde sakatlandı. Oyuna devam edemeyen pivot soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Çeyreğin sonunda Lakers farkı açmaya başladı. İlk çeyrek Lakers'ın 28 -18 üstünlüğüyle bitti.

İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Lakers yedekleri Vujacic ve Farmar oyunun iki tarafında etkili oldular ve fakın açılmasında etkili oldular. Farkı 22 sayıya çıkaran Lakers yarı sonunda soyunma odasına 51 - 31 üstünlükle girdi.

İkinci yarı Perkins'in yokluğunu savunmada iyice hisetmeye başladı Boston. Savunma da zorlanan Boston, Rajon Rondo'nun sayılarıyla maçta varlık göstermeye çalıştı. Ancak Lakers hücumları farkı 25 sayıya kadar çıkardı. ve üçüncü çeyrek 76 - 51 önde bitirdi.

Son çeyrekte maçın geneli gibi Laker'ın üstünlüğü ile başladı. Çeyreğin tamamınında kontrolü basketbolunu oynbayan Lakers maçı 89 - 67 kazandı. Maçla ilgili önemli notlardan biri Pau Gasol'un 1 asist eksikle Triple-Double'ı kaçırmasıydı. Serinin son maçı perşembeyi cumaya bağlayan gece saat: 04.00 de Los Angeles Lakers'ın sahasında oynanacak.

Pau Gasol (LAL): 17 sayı - 13 ribaund - 9 asist - 3 blok
Kobe Bryant (LAL):
26 sayı - 11 ribaund - 4 top çalma - 3 asist
Ron Artest (LAL):
15 sayı - 6 ribaund
Ray Allen (BOS):
19 sayı
Paul Pierce (BOS):
13 sayı - 4 ribaund - 2 asist
Kevin Garnett (BOS):
12 sayı - 65 ribaund - 3 asist
Rajon Rondo (BOS):
10 sayı - 6 asist - 5 ribaund - 2 top çalıma

İstatistikler:
http://www.nba.com/games/20100615/BOSLAL/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder