22 Mart 2011 Salı

Zonguldakspor' dan İnsanlık Dersi

“İşte yeşil sahalarda görmek istediğimiz hareketler” ile başlayan cümlelere nispet yaparcasına Zonguldakspor futbol takımı saha dışında da görmek istediğimiz bir harekete imza attı.

Bölgesel Amatör liginde Akyurt Belediyespor karşılaşması için Ankara’ya giden Zonguldakspor futbol takımını taşıyan otobüs Zonguldak - Ankara Karayolu'nun Dorukan Tüneli çıkışında yaralı bir sürücünün yardım isteği üzerine durdu. Yaralı sürücü aracının virajını alamayıp 10 metreden dereye uçtuğunu ve aracın içinde yaralılar olduğunu söyleyince Zonguldakspor oyuncuları ve teknik ekibi tereddütsüz yardıma koştular.

Otobüsten inen Zonguldaksporlular arabada sıkışan 3 yaralıyı kurtarmak için aracın uçtuğu dereye indiler. Soğuk dere suları ve engebeli arazi ile mücadele eden takım yaralıları 10 metre yukarıdaki yolla taşımaya başladılar. Olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekibinin de katılmasıyla yaralılar Hastaneye kaldırıldı. Maalesef yaralılardan biri Hastanede hayatını kaybetti.
Yaralıların kurtarılmasından sonra yolla devam eden Zonguldakspor kafilesinden bazı oyuncular soğuk algınlığı yüzünden rahatsızlandılar. Zonguldakspor karşılaşmadan 2-1 mağlup oldu ama insanlık maçını büyük farkla kazandı. Bence 2011 Fair Play ödülünü şimdiden Zonguldakspor’a verilmesi gerekir.

Futbol sadece yeşil sahalarla sınırlı olmadığı ve kulüplerin yeri geldiğinde bir sivil toplum örgütü olduğunu ve ülkenin sorunlarına da el atabileceğini de gösterdi kanımca. Bu cesur yürekli insanlar sayesinde hala ayakta kalıyor ülkemiz.
Tüm insanlığa örnek olması dileğiyle…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder