28 Mart 2011 Pazartesi

Ve Adnan da Gider

Bu ay ".... da Gider" başlıklı üçüncü yazı oldu. Maalesef bu sefer gidiş diğerlerinden daha ağır oldu. Galatasaray yönetimi toplu olarak, çokta şık olmayan bir şekilde koltuklarından indirildiler.

Galatasaray'ın Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleşti. İlk oylamada Mali olarak ibra edilen Galatasaray yönetimi, İdari olarak ibra edilmeyerek düşürülmüş oldu. Galatasaray tüzüğü gereği 30 gün içinde seçime gidilecek ve bu yönetim kurulundan kimse aday olamayacak.

Böylece 2008 in Mart ayında rekor bir oy sayısıyla başkan olan Adnan Polat, tarihi bir kararla 2011 Mart ayında koltuğundan indirildi. Büyük ihtimal 30 günlük süreyi sonuna kadar kullanacaktır yönetim. Akşamüstü olağanüstü toplantıda yaptılar. Başkan yardımcısı Işın Çelebi; Adnan Polat'ın bir kaç gün içinde basın açıklaması yapacağını belirti toplantı çıkışı.


Kulüp çok zor bir sene geçiriyor. Özelikle futbol takımının tarihindeki en kötü performansı sergilemesi yönetimi sarstı. Mali açıdan çok önemli atılımlar yapıldığı, Galatasaray Spor Kulübünün tek faaliyet alanı futbol olmadığı söylense de kabul etmek lazım bu kulübün vitrini futbol. Bu başarısızlıkta ayrıca üçüncü veya dördüncü olmak değil maalesef. Süper Lig de 11. sırada Galatasaray. Avrupa’ya Eylül ayında veda etti. Son umudu Türkiye kupasına ise çeyrek finalde veda etti. 2011 - 2012 sezonunda Avrupa Kupalarında da olamayacak Galatasaray. Yani çok ağır bir başarısızlık var ortada.

Bir diğer hatası ise belki de en can alıcısı idi. TT Arena'nın açılışında yaşanan olaylarda taraftarı sakinleştirip, sahip çıkacağına kelle avına çıktı. Başbakana özür dilemesine pek bir şey diyemem ama TOKİ başkanın yaptığı o terbiyesiz konuşmaya ses çıkarmaması sonun başlangıcıydı. Onu başkanlık koltuğuna taşıyan tribünlere ihanet etmiş oldu Adnan Polat.


Yazılacak çok şey var ama yine de Adnan Polat bir Galatasaray başkanıdır. Böyle gitmesi pek hoş olmadı. Yeni yönetimi çok ağır bir sorumluluk bekliyor. Bu günleri fırsat bilerek yenilenme çalışmalarına başlamaları gerekmektedir. Umarım başarılı olurlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder