9 Temmuz 2010 Cuma

Yok Artık Lebron


En sonunda beklenen oldu ve LeBron James yeni takımını Türkiye saati ile sabah 04:00 de katıldığı canlı yayında açıkladı. LeBron James' in yeni takımı Miami Heat.

Geçtiğimiz gün Dwayne Wade'i takımda tutmayı başaran Heat aynı anda Toronto dan Chris Bosh'u transfer etmişti. LeBron James'in de takıma katılmasıyla kağıt üstünde 2010-2011 sezonunun flaş takımı oldu şimdiden. Fakat benim aklıma bir çok şüphede gelmedi değil. Açıkça böyle takımlar bıçak sırtında oluyorlar. Şampiyonluk için bir araya gelen oyuncular kendi aralarında oluşa bilecek ego savaşları takıma büyük zararlar verebiliyor.

Bu üçlü de istedikleri şampiyonluk yüzüğünü parmaklarına takmak için takım oyunu mu oynayacaklar, yoksa bu takımda en büyük benim diyerek bireysel yeteneklerini mi kullancaklar. Bence burası soru işarati. Takımın esass lideri Wade zaten bir şampiyonluk yüzüğü var. Fakat onun da yanına gelecek olan LeBron (King)'in oluşabilecek bir egosunu sindirebilecekmi bilmiyoruz.


Şu an için herkes mutlu gözüküyor. Kısaca geçmişlerine bakarsak bu oyuncuların bilindik en önemli ortak yanları, gelmiş geçmiş en iyi draflardan biri olan 2003 draflarında seçilmiş olmaları. O seneki draflarda LeBron 1. sıradan Cleveland, Bosh 4. sıradan Toronto ve Wade 5. sıradan Miami tarafından seçilmişlerdi. 2003 draftında 2. sırada Carmelo Anthony Denver, 3. sıradan da Darko Milicic ise Detroıit tarafından seçilmiş olduğunu hatırlatarak ne kadar önemli bir draft olduğunu hatırlatmak isterim.

Bu arada LeBron'unun ESPN deki yayının dan kazanılan gelirlerde bir çocuk formuna verileceği açıklandı. En azından bu sebeple yardıma ihtiyacı olan çocuklara faydalı olacak bu transfer.

LeBron'un açıklamasını izlemek isteyenlere http://espn.go.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder