25 Mart 2012 Pazar

FIFA TV YouTube'ta


Son yıllarda internetteki veri hızının artması ile web üstünde yayınlanan videoların kalitesinde de artış yaşandı. Bu gelişme sayesinde bilgisayarımızdan veya mobil cihazlarımızdan günün her hangi bir saati, her hangi bir yerde videoları rahatlıkla izliyoruz. Televizyon üreticileri de artık Smart Tv adında televizyonlar üretmeye başlayarak televizyon ile ilgili ezberleri bozmaya başladı. Artık televizyon kanallarının dayattığı gün ve saatlerden bağımsız olarak istediğimiz içeriği dilediğimiz zamanda izleme özgürlüğüne sahibiz.

İnternette video seyretme denince akla gelen ilk video paylaşım platformu You Tube. Dünya çapında birçok kuruluş, You Tube’un bu potansiyelini gördüklerinden dolayı video içeriklerini açtıkları kanallar sayesinde paylaşmaya başladılar. Dünya Futbolunun patronu olan FIFA da bu trend de ayak uydurdu ve FIFA TV ismini verdiği kanal ile içerik paylaşmaya başladı. FIFA TV sayesinde futbol hayranlarının görsel ve işitsel içeriğe daha kolay ulaşması amaçlanmakta.

FIFA Başkanı Sepp Blatter FIFA TV için “ Biz FIFA Dünya Kupası tarihinin en güzel anlarını You Tube kullanıcılarına sunmak ve bu anları beraber paylaşmaya davet ediyoruz.” açıklamışında bulundu. Kanallın öncelikli amacı elinde bulunan arşivdeki videoları paylaşmak olsa da ileriki dönemde kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri de sunmayı hedefliyor.

FIFA yeni kanallının açılışı ile ilgili yayınladığı tanıtım videosuna ve diğer içeriklere youtube/FİFA adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder