9 Mart 2012 Cuma

DÜNYA SALON ATLETİZİM ŞAMPİYONASI 2012 İSTANBUL

14. Dünya Salon Atletizim Şampiyonası 2012 İstanbul bugün yapılacak yarışmalar ile başlıyor. 172 ülkeden 683 atletin katılacağı şampiyona bu yaz düzenlenecek olan 2012 Londra Olimpiyatları önemli bir hazırlık olacak. Olimpiyat oyunlarına katılacak bir çok atlet form durumlarını İstanbul'da test etme fırsatı yakalayacak.

Salonun yapımı sırasında bir çok tartışma yaşandı organizasyon öncesi. İlk başta Sinan Erdem Spor Salonunda yapılması düşünülen organizasyon, 2010 Dünya şampiyonası için yapılan tadilatların neticesinde atletizm yapılmaya elverişsiz hale geldi. Bunun neticesinde hemen yanında bulunan alana yeni bir salon yapılmaya başladı.  Ülkemize özgü bir başarı ile son güne kadar çalışılıp yetiştirildi salon. Bu konuyu bir kaç ay önce detaylı olarak yazmıştım.

Artık olumsuzlukları konuşmayı bir tarafa bırakıp Atletizm izlemenin ve konuşmanın sırası geldi. İlk gün yarışlarını maalesef kaçırıyorum ama ikinci gün salonda olacağım. Spor salonunda görevli olan arkadaşlardan görsel malzemeler temin edersem blogda yayınlamaya çalışacağım. Herkese atletizm dolu bir hafta sonu diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder