10 Mart 2012 Cumartesi

Dünya Atletizm Şampiyonası İlk izlenimler ve 2. Gün Fotoğrafları

Dünya Atletizm Şampiyonası 2012 için sabahın ilk saatlerinde Ataköy Spor Salonunun yolunu tutuk eşimle. Salona geldiğimizde ilk karşılaştığım (daha doğrusu karşılaşmadığım) salonun etrafında organizasyon ile ilgili her hangi bir etkinliğin olmayışıydı. Salon içinde olabileceğini düşünerek giriş yaptım.

Güvenlik önlemleri klasik futbol maçı kıvamındaydı. Pozuk para aramasından sonra içeri giriş yaptık ama dışardaki manzara içeride de değişmedi maalesef. Salon o kadar kısıtlı bir alana yapılmış ki koridorlar daracık. Hediyelik eşya satan bir stand vardı oda çok sönük durmakta. Oyalanacak bir yer bulamayınca tribünlere geçtik. Yine alan sıkıntıs nedeniyle tribünler çok dik yapılmış. Benim gibi yeri yukarıda olanlar pistekiler kadar efor harcayıp çıkması gerekiyor merdivenleri. Bu arada kafeteryaların yarışlar başladıktan bir saat sonra bile kapalı olması dikkat çekici.

Gönüllü çalışan görevli arkadaşlar gördüğüm kadar işlerini iyi yapıyorlar. Üniversite öğrencilerinden seçilen ekip amatör bir ruh ile profesyonelce çalışıyor. Yarışlara geçecek olursak Dünya Şampiyonası havasını çok iyi hisediyorsunuz. Dünya çapındaki atletleri yakından görmek çok güzel. Organizasyon anlamındaki sıkıntılar dışında pisteki mücadele için gelinmesi ve seyredilmasi gerken bir şampiyona.





1 yorum:

  1. Dünya Atletizm şampiyonası ülkemizde yapılıyor ama kimsenin bundan haberi yok. Allah'tan Olimpiyatlara seçilemedik.

    YanıtlaSil