11 Nisan 2012 Çarşamba

Bu Kurtarış Luca İçin


Dün akşam oynanan Blackburn - Liverpool maçının 25. dakikasında Liverpool'un genç defans oyuncusu John Flanagan tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve geri pası rakibine kaptırdı. Reina'nın yokluğunda kaleye geçen ikinci kaleci Doni karşı karşıya pozisyonda rakibini düşürüp penaltıya neden olurken kırmızı kart ile oyundan atıldı. On kişi kalan Liverpool'da hatayı yapan Flanagan oyundan alınırken takımın üçüncü kalecisi Brad Jones oyuna girdi.

Liverpool formasını ilk kez giyen Jones, penaltı atışında Blackburn'den Yakubu ile karşı karşıya kaldı. İşte futbolun en özel anlarından biri gerçekleşti ve Jones Yakubu'nun vuruşunu kurtardı. Takım arkadaşları ona doğru koşarken o eline havaya kaldırdı ve işaret parmağıyla gökyüzünü işaret etti. Evet, bu kurtarış Kasım ayında lösemi hastalığı yüzünden hayatını kaybeden oğlu Luca Jones içindi. 

Dün akşam maçı seyredenler çok özel bir ana tanık oldular. Brad Jones'un kariyeri nasıl şekillenir bilemiyorum ama bizim gibi futbol romantikleri ve kaybettiği oğlunun gözünde dünyanın en büyük kalecisi oldu... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder