1 Mayıs 2011 Pazar

AYRTON SENNA 01.05.1994


O uğursuz günün üstünden 17 sene geçmiş. 17 sene önce bugün, Formula 1 tarihinin en iyi pilotlarından (bana göre en iyisi) Ayrton Senna San Marino'daki İmola pistinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Kaza yaptığı sırada arkasından Michael Schumacher'in olması da manidardır kanımca. Onun bıraktığı yerden genç Schumacher bayrağı aldı. Ama bence ne Schumacher nede başka biri Senna'nın bıraktığı boşluğu dolduramadı.



O zamanlar 15 yaşında olan bendeniz ölüm haberini aldığımda sanki ailemden biri ölmüş gibi ağladığımı hatırlıyorum. Her ölüm erken ölümdür ama onun ki çok erkendi.

Bu arada Ayrton Senna'dan bir gün önce yine aynı piste hayatını kaybeden Avusturyalı pilot Roland Ratzenberger'i de anmak istiyorum. Senna, Ratzenberger'in ölümünden sonra tüm pilotları bir araya getirip yarış güvenliği konusuna dikkat çekmişti. Hırslı bir yarışçı olmasına rağmen insan hayatına çok önem verildi. Bu günkü Formula 1 pilotları olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunuyorsa bundaki en büyük katkı Senna'dan gelmişti. Kendi hayatını kaybetti ama bir çok hayatı da kurtarmış oldu.

Her zaman en iyi olarak kalacak. Işıklar içinde uyu Ayrton Senna...

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt'un hazırladıkları Ayrton Senna belgeselini paylaşmak istiyorum. İkisinin de ellerine sağlık...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder