22 Haziran 2011 Çarşamba

Güle Güle Çoşkun Hoca

Türkiye Milli Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz futbolcusu ve antrenörü Coşkun Özarı bu gün aramızdan ayrıldı. Galatasaray'a ve Türk Futboluna verdiğin emekler için minnettarız. Işıklar içinde uyu...

İnternet de dolaşırken gördüğüm bir fotoğraf. Futbol Bizim Dünyamız isimli kitabın kapağı. Kapaktaki fotoğrafta Gündüz Kılıç, Eşfak Aykaç ve Çoşkun Özarı yan yana duruyorlar. Artık üçü de bir araya geldiler başka bir dünyada...

Coşkun Özarı : 1931-2011

Galatasaray Lisesi mezunu olan Coşkun Özarı 1931 yılında doğdu. 1953 yılında Galatasaray'da futbola başladı.

Coşkun Özarı, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra kendini Galatasaray takımının hücum çizgisinde buldu. 13 yıl boyunca Galatasaray'ın yanı sıra milli takımda da defansın belkemiği olan Özarı, çetin oyunculuğu ve yumuşak huyuyla tanındı. Özarı'nın defanstaki liderliği, Gündüz Kılıç'ın koçluğu, Turgay Şeren'in kaleciliği ve Metin Oktay'ın hücum gücü ile birleşince, bu durum takımı sayısız şampiyonluğa ve Türkiye Kupası zaferlerine taşıdı.

Özarı'nın oyuncu olarak kariyeri, antrenör olma tutkusu yüzünden erken sona erdi. 1954-55, 1955-56 ve 1957-58 sezonlarında takımın İstanbul Ligi Şampiyonluğu'nu yaşadığında Coşkun Özarı orta sahanın ve savunmanın sağında görev yaptı. 5 kez A Milli Takım'da oynayan Özarı, futbolu 29 yaşındayken bıraktı. 1961 yılında, İngiltere'de efsanevi koç Winterbottom'ın başkanlığındaki koçluk seminerine katıldı. Yurda döndüğünde Galatasaray'ın yardımcı antrenörü oldu. Üç yıl sonra da yardımcılığını yaptığı Gündüz Kılıç'ın görevini devraldı. Özarı, daha sonra da A Milli Takım'ın antrenörlüğünü yaptı.

Coşkun Özarı takımı dört kez şampiyonluğa taşıdı. 1965 yılında milli takıma antrenör olarak atandığında milli düzeydeki çalışması yaklaşık on yıl sürdü. Antrenörlük kariyerini 1986'da noktalayarak spor yazarı oldu. Hocaların hocası olarak da anılan Coşkun Özarı, birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı.


Kaynak: http://www.galatasaray.org/kulup/haber/10384.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder