2 Şubat 2012 Perşembe

Minimalist Bir Taraftar Grubu; Boz Baykuşlar

İncisözlük’teki gençlerin İBB’yi taraftarsız oynamaktan kurtarmak için oluşturduğu, yaratıcılıklarıyla ön plana çıkan, her kesim tarafından sempatiyle karşılanan bir taraftar grubu Boz Baykuşlar. İsimlerinin Boz Baykuşlar olmasını nedeni; öğrencilerin gece yaşayıp, gündüz uyumalarından ve baykuşun laciverti görebilen tek hayvan olmasıdır. Tabi ek olarak söylemek gerekir; Boz Bayankuşlar da artık sahnedeki yerini almış durumda.

Amaçları küfür etmek, rakip takımı rencide edici hareketlerde bulunmak, takımları kaybedince yuhalamak falan değil; onların amacı futbolun sadece bir oyun olduğunu herkese göstermek ve eğlenmek. Zaten kuralların en başında başkalarına maddi veya manevi zarar vermemek geliyor. Onlar için kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değil; sonuç ne olursa olsun takımlarını destekliyorlar.

Boz Baykuşların sayıları diğer takımların taraftar gruplarıyla karşılaştırılamayacak kadar az olsa da, etkileri çok fazla. Stadyumda yaptıklarıyla, açtıkları yaratıcı, ilginç pankartlarıyla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarıyorlar. Taraftarlık anlayışına farklı ve yaratıcı bir bakış açısı kazandıran, futbolla ilgili ilgisiz birçok kişinin sempatisini kazanan Boz Baykuşlardan ilginç kareler:





Boz Bayankuşlar


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder